Personvern

Personopplysninger

 

Kirkens SOS

 

Kirkens SOS er en veldedig organisasjon som driver med krisetelefontjeneste. Vårt oppdrag er å tilby tid og oppmerksomhet til alle som trenger et medmenneske å snakke med.

Vi tilbyr også tjenester over internett: vår SOS-chat er et alternativ til dem som foretrekker å skrive om sine tanker istedenfor å ringe. Man kan også sende oss SOS-meldinger.

Hvorfor jobbe som frivillig i Kirkens SOS?

Selv om man ikke får lønn, betyr det ikke at man går tomhendt hjem. Som frivillig hos oss kan du gjøre en forskjell i andres liv. Å jobbe som telefon eller chattevakt kan noen ganger kreve mye men den gir også mye tilbake. Som frivillig i Kirkens SOS er du med på å bidra til at andre kan få det bedre med livet sitt.

«Vår oppgave er å se, støtte og styrke de som kontakter oss.»

Som en frivillig i Kirkens SOS har du mulighet å utvikle deg som et medmenneske og praksisere nestekjærliget gjennom tjenesten vår. Krisetelefontjenesten vår er et lavterskel tilbud og vi har vi har fokus på det som skjer hos mennesket her og nå. Vi skal styrke, støtte og se innringeren og tilby lindring i form av en samtale.

For at våre nye frivillige skal være best mulig forberedt i møte med innringeren har vi utviklet et grundig innføringskurs med faglig innhold om temaer som selvmord, psykiske lidelser, rusproblematikk og ensomhet. I tillegg til den faglige delen vil kurset også by på opplæring i samtalemetodikk, egen refleksjon, prøvevakter og veiledning.

Vi har ikke krav for erfaring eller kompetanse, våre telefonvakter er vanlige mennesker som bruker av sin livserfaring for å hjelpe andre. Det som kreves er at du er over 20 år, har orden på livet, tid til å bry deg og lyst til å utvikle deg.

Hva tilbyr vi?

Som frivillig medarbeider i Kirkens SOS får du en oversiktlig og strukturert tjeneste som bygger på en gjensidig forpliktende kontrakt. Medarbeiderskapet inneholder vakter, medarbeidersamlinger og veiledning i grupper og enkeltvis etter behov. Vi legger vekt på gjensidig støtte, personlig utvikling og trygghet i tjenesten.

 De frivillige medarbeiderne går i fast avtalt vaktturnus med cirka to vakter/10 timer vakt pr måned.

 Det er alltid minst 2 medarbeidere på vakt sammen.

 Medarbeiderne har taushetsplikt, og plikt til å være anonyme overfor dem som kontakter krisetjenestene.

 Medarbeiderne har rett og plikt til å delta i veiledningsgruppe.

PowerPoint: Om å vere frivillig i Kirkens SOS


 

For mer info, ta kontakt med oss!

Liisa Kaarla, Kirkens SOS i Møre og Romsdal

more-romsdal@kirkens-sos.no

Tlf. 70 10 09 92

www.kirkens-sos.no



..................................

Adresse:

Vikegata 5,
6150 ØRSTA

Tlf: 70048640
Faks: 70048641

Meir opplysningar finn
de i venstremargen:
*kyrkjekontoret

*kontakt oss

E-post til kontoret

.................................