Personvern

Personopplysninger

 

Lovsangshjemmet utvider

Lovsangshjemmet utvider

– Vi er ikke alene, vi har det grønne huset. Det er ikke stort, men det er fylt med kjærlighet og varme, sang barna ved Lovsangshjemmet da det nye klasserommet ble innviet rett før påske.

Tekst: Anne Storstein Haug og Eivind Hauglid

Og ambassaderåd Vegard Holmelid ved den norske ambassaden i Bangkok fortsatte: – Lovsangshjemmet barnehage gir håp, trygghet, omsorg og muligheter til barna i Klong Toey-slummen. Gratulerer med dagen! Holmelid var en av mange som hilste ved åpningen av det nye klasserommet.

Før det formelle programmet tok til, hadde allerede Immanuel musikkskole gledet forsamlingen med klassisk musikk. Mange av musikantene har vokst opp i slummen.

Hilsen fra landsbyen

I den store Klong Toey-slummen bor det flere hundre tusen mennesker. Området er delt opp i mindre områder/landsbyer med lokale ledere. En av de som fikk komme med en hilsen var fru Pao. Hun var leder i det lokale området da Lovsangshjemmet ble planlagt og kjøpt.

– Jeg husker at pastor Amnuay (den gangen pastor i Immanuel lutherske kirke – nå fung. biskop), misjonær Dag Johannessen og jeg gikk rundt for ca. 19-20 år siden for å finne en tomt som egnet seg til formålet. Jeg var glad for at Immanuel-menigheten ønsket å etablere seg midt i Klong Toey-slummen for å hjelpe familiene her, sa hun.

Nåværende leder for området, mr. Pragon, snakket i sin hilsen om det gode samarbeidet mellom områdets styre og Lovsangshjemmet.

– Jeg er svært takknemlig for alt det gode arbeidet som Lovsangshjemmet gjør for barn og unge i området, og jeg lover å fortsette å hjelpe til dersom Lovsangshjemmet trenger hjelp. Jeg takker Gud og alle støttespillere som gjør at arbeidet kan drives til beste for de minste, sa han.

Samarbeid med internasjonale skoler

Representanter fra to internasjonale skoler var til stede. Begge representantene takket for muligheten til å bidra med kunnskaps- og erfaringsdeling.

– Fra Bangkok Patana School har Lovsangshjemmet fått flotte møbler og råd og hjelp i forbindelse med innredningen slik at barnehagen skal ha et godt og pedagogisk lekemiljø. Barnehagene jobber nå etter en metode som heter ”selvstendig læring”, som er den samme som Patana bruker i sin barnehage/skole. Den går kort ut på at barna skal ta ansvar for egen læring og bli mer selvstendige. Veldig mye læring er integrert i leken, som matte- og leseforberedende aktiviteter. Lærere i kirkens barnehager har sammen med barna vært på besøk på Patana, og lærere på Patana har hatt opplæring av våre lærere, forteller misjonær Anne Storstein Haug som var med å starte Lovsangshjemmet. I dag er hun rådgiver for kirkens diakoniavdeling.

Bilder:

Lovsangshjemmet-230318-Foto-Tina-Liland-Heller (112)

En gruppe fra Immanuel musikk-skole spiller før den offisielle åpningen.

Mange kom for å være med på åpningen av den nye delen av Lovsangshjemmet

Fung. Biskop Amnuay Yotwong, landsbyleder Pragon og Reidun Reve (representant for støttespillere) klipper snoren.

Lansbyleder Pragon hilser til forsamlingen og blir tolket av misjonær Anne Storstein Haug.

Fakta:

NMS har vært hovedsponsor for Lovsangshjemmets barnehage siden starten i 2002. Det var Immanuel kirke som i sin tid kjøpte bygningen. Misjonær Anne Storstein Haug fikk som fersk misjonær i oppdrag å starte en småbarnsbarnehage i bygget. Bygget hadde tidligere blitt brukt både som politistasjon og narkotikafabrikk.

En undersøkelse i nabolaget viste at det største behovet var et sted å være for de minste barna.

Fru Namkang, som fortsatt jobber som husmor på Lovsangshjemmet, var sammen med Anne helt fra starten. De startet opp med tre barn, men da folk i nabolaget ble kjent med og fikk tillit til de som jobbet der, begynte flere barn å komme. Etter få år var det ventelister for å få plass. Anne Storstein Haug var daglig ledet fram til 2006, og fortsatte som veileder da fru Sao overtok som daglig leder. I 2014 overtok Margrethe Reve Brandsæter som veileder. Margrete er i dag pendlermisjonær.

Inntil nylig var det barn i alderen seks måneder til ca. tre år som fikk plass på Lovsangshjemmet, men etter en evaluering i 2016, ble det bestemt at tilbudet skulle utvides til fire år. Da har barna mulighet til å gå på offentlige barnehagetilbud. På grunn av denne utvidelsen var det behov for et ekstra klasserom.

Gjennom hjemmebesøk ble det også oppdaget at mange av de små barna enten var hjemme alene, eller ble passet på av søsken som bare var et par år eldre.

Bygget er ca. 100 m2 stort fordelt på to etasjer. Tomt og bygg har kostet ca. 350 000 kroner.

 

Kjære kyrkjelyd - gode medarbeidarar!
Her kjem årets første nyhetssending frå Thailand. Takk for omsorg, forbøn og midler til å drive arbeidet. 
I slutten av april er det generalforsamling i Den evangelisk-lutherske kyrkja i Thailand. Då skal det veljast ny biskop og tre evangelistar blir ordinert til prestar. To av ordinasjonskandidatane er kvinner. Det er fyrste gong i historia at det skjer. Kyrkjestyret vedtok i haust at dei ville åpne opp for at også kvinner kan blilr ordinert. 
1481187893530_image002.png
Eivind Hauglid
Kommunikasjonsleiar




Kirkeleg ressursside:

http://www.kirkenorge.no/




Adresse:
Vikegata 5,
6150 ØRSTA

Tlf: 70048640
Faks:70048641

Ørsta kyrkje:700 66354

Meir kontaktinfo.
under sida for
kyrkjekontor

E-post til kontoret