Personvern

Personopplysninger

 

Misjonsprosjekta

 MISJON

Ordet misjon betyr ”å sende ut” 

Då Jesus på påskedagen hadde stått opp frå dei døde ga han læresveinane og heile den kristne kyrkje eit stort og viktig oppdrag. 
Han sa: Eg har fått all makt i himmel og på jord. Og så sende han læresveinane og kyrkja ut med den glade bodskapen.

_____________________________________________________

Misjonsbodet
16 Men dei elleve læresveinane drog til Galilea, til det fjellet der Jesus hadde sagt han ville møta dei. 17 Og då dei fekk sjå han, fall dei ned og tilbad han; men somme tvila. 18 Då steig Jesus fram og tala til dei: «Eg har fått all makt i himmelen og på jorda. 19 Gå difor og gjer alle folkeslag til læresveinar: Døyp dei til namnet åt Faderen og Sonen og Den heilage ande 20 og lær dei å halda alt det som eg har bode dykk. Og sjå, eg er med dykk alle dagar så lenge verda står.»
Matt 28, 16-20
_____________________________________________________

Her er misjonsprosjekta til kyrkjene i Ørsta:

 Ørsta:

NMS 4. aug. 2010

Lovsangshjemmets barnehage er en småbarnsbarnehage som ligger under motorveien i Klong Toey slummen i Bangkok, et slumområde hvor der bor mellom 300 000- 400 000 mennesker. Lovsangshjemmet barnehage gir et tilbud for barn i alder 6 mnd-3 år. For tiden går der 35 barn i barnehagen. Når barna fyller 3 år får de tilbud om å fortsette i Immanuel Daghjem. Lovsangshjemmets barnehage drives av den Evangelisk Lutherske Kirke i Thailand med støtte fra Det Norske Misjonsselskap

Fritidsklubben på Lovsangshjemmet
Fire dager i uken, fra kl 4- 6, er det fritidsklubb på Lovsangshjemmet. Dette er et tilbud for alle barna/ungdommer i senterets nabolag og tilbudet er gratis for alle som kommer innom. For tiden er over 150 barn/ungdommer registrerte som brukere av fritidsklubben og hver dag er 20-50 barn/ungdommer innom. På fritidsklubben tilbyr vi aktiviteter som musikk, data, kunst, engelsk, sport og lek. Tirsdag- torsdag er klubben åpen for alle aldersgrupper, men på fredagen er det ungdomsklubb og en må være minst 10 år for å komme inn den dagen.
Fritidsklubben drives av Immanuel menighet med støtte fra Det Norske Misjonsselskap

Immanuel Daghjem er en barnehage som ligger i Klong Toey slummen i Bangkok. Den tar i mot barn i alder 2.5 år- 6 år. Målet med Immanuel Daghjem er blant annet å være med på å forberede barna slik at de har et best mulig grunnlag den dagen de begynner på skolen. Barnehagen som ligger i Immanuel kirke har fortiden 85 barn. Immanuel Daghjem drives av Den Evangelisk Lutherske Kirke i Thailand med støtte fra Det Norske Misjonsselskap.

Gavekonto til NMS er 8220 02 85057 
 Vipps har nr. 10932, NMS Det Norske Misjonsselskap. 
 300 kroner: SMS sendes til 2490 med teksten NMS GAVEhttps://nms.no/thailand



 
Vartdal

 Misjonsalliansen i Ecuador

Ecuador strekker seg fra Amazonas i øst til Stillehavskysten i vest. Befolkningen i landet er preget av etnisk mangfold, med urfolk og indianergrupper som snakker ulike dialekter av quechua. Viktige næringsveier er landbruk og oljeutvinning. Misjonsalliansen jobber hovedsakelig i havnebyen Guayaquil; i de fattige bydelene nordvest i byen. Byen med sine ca. tre millioner innbyggere er preget av kriminalitet og store forskjeller mellom fattige og rike.

Navnet Ecuador kommer fra landets geografiske plassering langs ekvator. Da spanjolene begynte erobringen av området i 1531 var det en del av Inkariket. Ifølge grunnloven er Ecuador en flerkulturell og flernasjonal stat, preget av etnisk mangfold. Befolkningen består av mange ulike indianergrupper hvor majoriteten.

Misjonsalliansen jobber hovedsakelig i havnebyen Guayaquil. Denne storbyen har ca. tre millioner innbyggere og er beryktet for stor kriminalitet og store forskjeller mellom fattige og rike. Misjonsalliansen jobber i de fattige bydelene nordvest i Guayaquil. Der bor det ca. 500 000 mennesker. Dette er bydeler som ofte mangler infrastruktur som veier, innlagt vann, tilgang til det offentlige strømnettet samt manglende eller dårlig helse- og utdanningstilbud.

Misjonsalliansen er med og styrker sårbare lokalsamfunn. Vi har fokus på familierelasjoner, fritidsaktiviteter og verdier, helsearbeid, inkluderende utdanning, forbedring av familieøkonomi, klima og miljø, rettighetsarbeid og menighetsarbeid.

Samfunnsutvikling i Ecuador
Misjonsalliansen støtter prosjekter innenfor områder som arbeid og inntekt, fritid og verdier, inkluderende utdanning, klima og miljø, helse, kjønnsroller og familierelasjoner og om kirke.

Kirke
Vi bygger tverrkirkelige nettverk og arbeider med ledertrening av pastorer og ledere i de evangeliske kirkene og hjelper disse til å gjennomføre sosiale prosjekter i sitt lokalmiljø. Vi prioriterer ungdomsarbeid i menighetene og har i tillegg et stipendprogram for universitetsungdom fra menigheter i områdene hvor vi arbeider. Disse får også ledertrening.

Vipps 10590
Kontonr. 3000.16.00040 

https://misjonsalliansen.no/ecuador



 
Hjørundfjord

Himalpartner: Sjekk ut sidene her

Kontaktinformasjon

  • Telefon

    22 76 90 10

  • Vipps button gre

    Vipps

    Himalpartner (eller 15521)

  • Kontonummer

    3000 15 47107

  • Besøksadresse

    Linstowsgate 3, 0166 OSLO

  • Postadresse

    Postboks 6646, St Olavs plass, 0129 Oslo

  • Organisasjonsnummer

    952555103

HimalPartner er en diakonal misjonsorganisasjon med høy bistandsfaglig profil som ble etablert i 1938. Vi arbeider i Himalaya – i Nepal og de tibetanske områdene i KinaVi jobber i partnerskap med nøye utplukkede partnere. Vi støtter arbeid innen mental helse, utdanning, næring og miljø.

Vi er kjent for å ha satt varige spor ved ringvirkninger med få midler;
1) vannkraftindustrien i Nepal fra 60-tallet,
2) satt global mental helse på dagsorden siden 2010 og
3) fått følge fremveksten av nepalikirken gjennom nasjonale kristne.
Nøkternhet en sterk verdi. Vi har seks årsverk i Norge og for tiden to utsendinger i Nepal og to i Kina. Utsendingenes rolle er å være rådgivere, og brobyggere mellom Norge og partnerne.

HimalPartner jobber for å stimulere nettverk. Vi er medlem av DigniNorme (Norsk Råd for Misjon og Evangelisering), og Samarbeidsråd for Menighet og Misjon. Vi er en av de første organisasjonene i United Mission to Nepal (UMN), og er medlem i forskjellige kristne nettverk i Nepal og Kina.

HimalPartner er en medlemsorganisasjon. Som medlem har du stemmerett og er med og forme organisasjonens fremtid!

_______________________________________________________

MisjonsprosjektAVIS

--------------------------------------------------

Misjonsmessa er her snart

Laurdag 11.november er det klart for ei ny messe til inntekt for Ørsta Kyrkjelyd sitt Misjonsprosjekt blant barn og unge i fattige område i Thailand. Messa blir på Kulturhuset, og vi kjem attende med meir info med tanke på program og liknande.

Men før den tid, er det ulike førebuingar til messa. Vi nemner at det er to dukker som treng kle, og kanskje seng med tilhøyrande sengety?

→ Les mer

NB! Minner om Misjonsmessa komande laurdag

MISJONSMESSE PÅ KULTURHUSET


Laurdag 12.november kl 11.30-15.30 ynskjer vi velkommen til Ørsta Kyrkjelyd si Misjonsmesse på kulturhuset.

Ørsta Sokneråd vedtok i år å fornye avtalen med tanke på å støtte arbeidet som Det Norske Misjonsselskap (NMS) driv mellom barn og unge i fattige område i Thailand.


 

→ Les mer

Misjonsgudstenesta og kyrkjemiddagen

Det blei ein fin dag, då Ørsta kyrkjelyd fornya misjonsavtalen med NMSFørst gudsteneste i Ørsta Kyrkje, med mellom andre sokneprest Arne Moltubak, deretter kyrkjemiddag med Thaimat. Misjonsprosjektet Ørsta kyrkjelyd støttar er nemleg NMS arbeid med Lovsangshjemmet i Bankok.

→ Les mer

Du kan skaffe deg lefse til jul!

Som de veit vart Misjonsmessa avlyst på grunn av Covid-19, og då restriksjonane i forhold til smitte. NMS-Messa har vore plassen der mange har skaffa seg herlige og nydelege "tynnelefser" til jul! 
NO kan me forklare korleis du får tak i dei. Prisen er: 150,- for pakken. 

→ Les mer

Adresse
Vikegata 5, 
6150 ØRSTA

Tlf: 70048640 
E-post til kontoret


 GI EI GAVE:

Gave til NMS kontonr: 8220 02 85057

Misjonsalliansen:   3000 16 00040

Himalpartner kontonr: 3000 15 47107

Vil du gi ei gåve til kyrkjene i Ørsta?  Vipps #503139 eller kontonr: 3992.04.04654    

Merk: Gåve til kyrkjelyden.