Personvern

Personopplysninger

 

Andakt

På denne sida skal du kunne finne andakter og anna som er skrive rundt bodskapen.

Den vert ikkje så ofte oppdatert



Sjå
søndagsportalen på kirken.no

AndaktAvis

Søndagstankar av spr. Arne Moltubak

Klok og trufast?

Den 9. august lanserte FNs klimapanel sin sjette hovudrapport om klimaendringane. Rapporten viser oss det vi har visst lenge, men som mange av oss prøve å skyve litt bort frå horisonten, nemleg at menneskeskapte klimaendringar er høgst reelle og at det hastar å gjere noko med det.

→ Les mer

Søndagstankar:  Er det lys, er det liv!

Er det lys, er det liv!

Som rogalending er  eg vand med ope landskap og sollys heile vinteren. Det var derfor med ei viss uro eg flytta til ei bygd der sola er borte store delar av dagen på vinteren.

→ Les mer

Søndagstankar: Herrens kome

Søndagstankar – 29.11.20

Adventus domini – Herrens kome

Er du langt unna? Kjem du snart? 

Slik spør vi vi gjerne om vi synes nokon er litt treige. Om det tar litt for lang tid frå det er ropt «Middag!» til alle er samla rundt bordet, eller om du ventar ved eit cafèbord og han eller ho du skulle møte er nokre minutt for sein.

→ Les mer

Søndagstankar: Domssøndag eller Kristi Kongedag

Siste søndag i kyrkjeåret: Domssøndag eller Kristi Kongedag

Vi har passert midten av november. Det er om lag eit halvt år sidan vi feira grunnlovsdagen vår 17. mai til minne om det som hende på Eidsvoll. I år vart feiringa på mange måtar noko annleis enn ho brukar å vere. Vi får håpe at neste års feiring vert meir slik vi er vande med.

→ Les mer

Den gode fastetid

Av Matias Austrheim

Komande søndag er fastelavenssøndag med  kremfyllte kveitebollar og fastelavensris. Mandag er blåmåndag , tirsdag er det feitetysdag, og onsdag er  askeonsdag.


→ Les mer

Julegåver og julegleder
Julegåver og julegleder

Ei andakt på adventsgudstenesta for ungdomsskulen i 2009.

De ser alle gåvene som heng under taket i kyrkja vår. Og alle veit at gåver høyrer jula til. I alle fall i vår del av verda. Men er det ikkje butikkane og reklamen som plar snakke mest om julegåver? I kyrkja skal me vel snakke mest om Jesus, og ikkje om julegåvehandel?

→ Les mer